Resuming podcast

17 de Juliol de 2019 a les 14:46

Compte enrere per donar el tret de sortida a la novena edició de la Ruta del Pintxo

Compartir

Aquest dijous comença la cita gastronòmica més important del municipi, que ja és tot un referent a la comarca. Un total de 36 establiments oferiran pintxos fins el proper dissabte, 27 de juliol. La intenció per part dels organitzadors és igualar la xifra aconseguida l'any passat, servir més de 50.000 pintxos. El Sergio Panadero del Frankfurt, l'Eulàlia Vilalta del Rebost del Pou Calent i la Lorena Molina del Bar Molina són alguns dels restauradors participants i expliquen les seves creacions d'enguany.

Tots ells asseguren que comencen a pensar el pintxo mesos abans. A vegades ho tenen molt clar però, d'altres, fan proves i es reuneixen amb amics i familiars per triar la millor opció. A més, també coincideixen en què els dies de la ruta tenen molta feina però es viu molt bon ambient al poble i els serveix per donar a conèixer els seus establiments, els seus productes i per fomentar l'oferta gastronòmica de la Garriga.

Els espais de restauració del centre de la Garriga són els principals beneficiats de la gran afluència de gent que recorre els carrers del poble els dies de la ruta. És per aquest motiu que, des de l'organització van decidir dividir el poble en zones i crear el passaport de la ruta, fa un parell d'anys. Un fet que Lorena Molina valora molt positivament perquè és una manera de donar més visibilitat als bars i restaurants que estan una mica més allunyats.

Aquelles persones interessades en fer la ruta i conèixer les creacions dels 36 establiments participants, ja poden consultar el llibret per Internet o físicament, a qualsevol dels establiments participants a la Ruta del Pintxo de la Garriga. Una novena edició que serà molt més sostenible, que comptarà amb un got reutilitzable, dissenyat per un alumne de l'EMAD, i amb un viatge a Donosti com a premi entre tots els que omplin el passaport de la ruta.

Escolta l'àudio de la notícia al següent enllaç