Resuming podcast

21 de Març de 2025 a les 11:50

El cinema Alhambra s’omple per la preestrena del documental ‘Pep Salsetes, el guardià de la cuina’

Compartir

Josep Lluís Sabatés i Ibáñez és el nom complet d’un dels majors coneixedors de la cuina tradicional del nostre país, Pep Salsetes. Nascut l'any 1945 a Sant Andreu de Palomar s’ha convertit, tot just ara a punt de celebrar els seus 80 anys, en una de les referències de la cultura culinària catalana i popular. I sempre ho ha fet des de la humilitat i la seva habitual sornegueria. Com a veí de l’Ametlla del Vallès ha estat responsable de grans menjades populars i ara, des de l’equip del Sense Ficció de 3Cat, s’ha decidit recollir la seva trajectòria i llegat amb el documental ‘Pep Salsetes, el guardià de la cuina’. El periodista i director del treball, Carles Prats, explica més detalls d’aquest documental.

La preestrena del treball es va portar a terme dijous al vespre al cinema Alhambra de la Garriga amb la presència de part de l’equip que ha fet possible el documental. Així com la presència del garriguenc David Bassa, director del Departament de Documentals de 3Cat i la directora del Sense Ficció, Montse Armengou. La sala centenària del poble es va omplir de gom a gom per veure l’audiovisual amb amics i coneguts del cuiner i gastrònom. El mateix Pep Salsetes es mostrava content d’haver format part d’un documental d’aquesta magnitud.

Al final de la projecció Salsetes va aprofitar per convidar tothom a un got de crema de Sant Josep, aprofitant la proximitat amb el passat 19 de març. Qualsevol persona podrà veure, a partir de proper dimarts a les 10 de la nit, el documental ‘Pep Salsetes, el guardià de la cuina’ a TV3. Des de llavors estarà disponible per veure a la carta a través de la plataforma 3Cat.

Clica a continuació per sentir la noticia

Foto / Ramon Ferrandis