Resuming podcast

23 de Novembre de 2020 a les 14:14

Els bars, cafeteries i restaurants de la Garriga reobren les seves portes després de 5 setmanes

Compartir

La Garriga viu la primera jornada del pla de desescalada aprovat pel Procicat. El tram 1 permet la reobertura progressiva d’aquelles activitats que s’havien vist afectades per les restriccions de les últimes setmanes. I, si hi ha un canvi circumstancial, és amb els bars, cafeteries i restaurants que poden tornar a oferir menjar de 6 del matí a 2/4 de 10 del vespre. Una noticia rebuda amb els braços oberts per l’hostaleria de la Garriga, que durant les últimes setmanes havia manifestat el seu malestar per les mesures de la Generalitat. Les terrasses poden obrir amb el 100% de les taules sempre que es respectin els 2 metres de distància entre taules, amb un màxim de 4 comensals. Mentre que els interiors dels locals l’aforament màxim és limita al 30%, i a més de les distàncies, cal garantir una bona ventilació. Un seguit de mesures que els propietaris de bars i cafeteries han rebut amb satisfacció. Així s’expressen Susana Romero, del Trèvol, Tània Flaqué de Ca la Tània i Alejandro Sánchez de Tricaté Cafè.

Durant la primera jornada el degoteig de clients ha estat constant i, seguint les mesures de la Generalitat, s’està tornant als bars i cafeteries de la Garriga que poden obrir fins a 2/4 de 10 del vespre. Tot i que, inicialment, només es parlava que estaria permès que ho fessin fins les 6 de la tarda, per llavors centrar-se només amb els sopars. La situació és diferent pels restaurants que veuen molt limitada l’activitat tancant a 2/4 de 10 del vespre, limita molt els sopars. Al mateix temps, l’aforament del 30% redueix molt el volum de clients que es poden atendre al migdia. Així ho expliquen Sergio Panadero, del Frankfurt la Garriga, Ricard Armentano, del Nou Trull, i Josep Bufí, del Restaurant Calàbria.

Per aquesta raó, hi ha alguns restaurants que han optat per continuar amb les portes tancades 15 dies més. La limitació del 30% de l’aforament feia inviable poder treure’n algun profit i fer front a les despeses ordinàries del negoci sense perdre més diners. Aquesta és l’alternativa que ha pres el restaurant Vinòmic. I també succeeix el mateix a la Braseria el Racó. El seu propietari, Marc Benedicto, també propietari del Celler del Racó, explica com funcionarà els propers dies.

Per tant, es reprèn part de l’activitat econòmica amb la reobertura de la restauració de la Garriga. Cal comentar que els restaurants poden seguir rebent comandes de menjar per emportar fins les 10 de la nit. I els últims encàrrecs es poden repartir fins les 11 de la nit.

Clica aquest enllaç per escoltar la noticia