3 de Gener de 2019 a les 16:27
S'apropa la nit de reis i els forns i pastisseries de la Garriga ja es preparen per vendre el dolç per excel·lència d'aquestes dates. Ens referim al tradicional tortell de Reis. Un producte que esperen amb candeletes petits i grans per veure qui es quedarà amb el rei i a qui li tocarà pagar, perquè ha trobat la fava. Xavier Baucells, de la pastisseria la Vienesa, assegura que esperen fer-ne entre 600 i 700. Pel que fa al Forn dels Banys, esperen fer-ne més de 400. A més, l'Enric Prats, diu que aquestes dates els garriguencs són molt més previsors que altres èpoques de l'any, com la Castanyada, Sant Joan o Sant Jordi.
El tortell clàssic de Reis, el que més es ven, és el de massapà. Però, tan Prats com Baucells asseguren que els de nata, trufa, crema cremada i, fins i tot, el de cabell d'àngel, entren amb molta força.
A la Garriga està previst vendre més de 1.000 tortells de reis, en total. Pel que fa a Catalunya, el gremi de pastissers de Barcelona, calcula que en total els catalans es menjaran més de 900.000 tortells de Reis. Un producte que, aquest cap de setmana, endolcirà les cases de tot el país.