Resuming podcast

30 de Octubre de 2019 a les 14:48

Els forns i pastisseries de la Garriga esperen vendre uns 900 quilos de panellets

Compartir

Una castanyada sense panellets no seria el mateix. Ho saben molt bé al Forn dels Banys i a la pastisseria la Vienesa, que ja porten dies fornejant i venent panellets. Les xifres de producció són força superiors respecte l’any passat i s’espera que al municipi, entre el Forn dels Banys, la Vienesa i la resta d’establiments, es puguin arribar a vendre fins a 900 quilos del dolç tradicional de Tots Sants. Un campanya que el Forn dels Banys encara amb l’objectiu d’oferir uns panellets de primera qualitat. El seu propietari, Enric Prats, explica com van tots els preparatius.

Pel que fa a les preferències dels veïns, la gent compra els panellets, sobretot, coincidint amb la Castanyada. Tot i així, els últims dies ja hi ha força gent que ha anat comprant algunes paperines per començar a tastar-los. El massapà i els pinyons són dos dels ingredients més importants per elaborar panellets. I, precisament, un dels principals maldecaps pels forners i pastissers és un nou increment en el preu del pinyó, que encareix la producció del panellet. A la pastisseria la Vienesa preveuen fer uns 200 quilos de panellets, tal i com ho explica Xavier Baucells.

L’enginy i la capacitat d’innovar són dos valors indispensables per poder oferir noves varietats. El clàssic de pinyons continua sent l’estrella, però cada any hi ha un major nombre de persones que es decanten per nous gustos. La Vienesa ofereix panellets de ratafia, de licor dolç, de coco, de codony, entre d’altres. A més dels panellets de pinyons i d’ametlla.

El Forn del Banys, que ha presentat a través del seu compte de Facebook les seves varietats, també compta amb una oferta molt àmplia. Als més tradicional, s’hi afegeixen panellets de maduixa i xocolata amb taronja, que estan tenint una bona rebuda per part dels clients. Segons Enric Prats, tothom té preferències diferents, però, normalment, els clàssics són els que tenen més tirada.

En la línia de la Garriga, el Gremi de Pastissers de Barcelona preveu que aquest any es venguin un 5% més de panellets, sobretot, gràcies a que divendres és festa. El gremi també apunta que, tot i l’aparició de noves tendències, el panellet de pinyons és el rei d’una campanya que els amants del dolç esperen cada any. Un cop feta la compra, només cal entaular-se i gaudir amb aquest dolç tradicional.

Escolta l'àudio de la notícia al següent enllaç