31 de Octubre de 2018 a les 14:40
La castanyada és una de les èpoques de l'any amb major activitat als forns i pastisseries de la Garriga amb la fabricació del dolç per excel·lència d'aquests dies, els panellets. En total, es preveu que les xifres siguin similars a les del 2017. Tot i així, cal destacar que el preu del pinyó continua sent molt car i això fa augmentar els costos de producció dels forns i pastisseries del municipi. De fet, el clàssic panellet de pinyons és el que té més sortida però, cada any, n'hi ha de nous que sorprenen els amants d'aquest dolç. En el cas del Forn dels Banys la novetat d'enguany és un panellet de dues xocolates. Així ho apunta des del forn, Enric Prats.
Pel que fa a les vendes i preferències dels clients varien bastant. La major part de persones opten per comprar una safata el mateix dia 31 o fer les seves comandes els dies previs. Per la seva banda, la pastisseria la Vienesa també ha volgut innovar aquest any creant un nou panellet de ratafia. A més, també en trobem de coco, de codony o els clàssics de pinyons i ametlles, entre d'altres. Pel que fa a les xifres de producció preveuen vendre prop d'uns 200 quilos de panellets al llarg d'aquests dies.
A Catalunya es calcula que s'elaboraran prop de 250.000 quilos de panellets i que el cost mitjà de cada català serà entre 30 i 50 euros la safata. Un cop escollits els gustos preferits de panellet només queda entaular-se i gaudir, un any més, de la Castanyada.