Resuming podcast

2 de Març de 2017 a les 15:03

Els restaurants, bars i cafeteries de la Garriga es preparen per les primeres Jornades Gastronòmiques

Compartir

Divendres és el tret de sortida d'una nova edició del cap de setmana durant el que el municipi es converteix en la capital de la botifarra al país.
I en paral·lel a la celebració dels diferents actes en motiu de la VI Fira de la Botifarra, un total de 19 restaurants ja arrenquen motors per les I Jornades Gastronòmiques de la Garriga. Del 3 de març al 2 d'abril diferents espais de restauració oferiran un seguit de plats a la carta, menús i tapes de botifarra, tot maridat amb vins i caves de la millor qualitat. Una activitat que organitza l'Ajuntament i Taqui Distribucions.

Durant les Jornades es serviran vins i caves Denominació d'Origen Cataluya com Alella, Cava o Montsant. I també DDOO espanyoles com Rueda, Ribera del Duero i la Rioja. Entre els plats n'hi ha de tot tipus, alguns aposten per la tradició amb la botifarra amb seques, mentre que uns altres exploren una cuina més creativa. Entre totes les persones que vagin als diferents establiments participants i pengin fotografies dels seus plats a Instagram, Facebook i Twitter també tindran la possibilitat de guanyar, cada setmana, una caixa de 6 ampolles Parxet Gran Reserva Maria Cabané.

El restaurant El Carril maridarà el seu menú especial amb Bruberry Blanc del Montsant i Raventós de la DO Costers del Segre. El propietari i cap de cuina del Carril, Carles Boluda, assegura que "hem decidit afegir la botifarra a alguns dels nostres plats tradicionals. Creiem que es tracta d'una iniciativa que s'hauria de repetir diferents cops al llarg de l'any". Del 3 de març al 2 d'abril qualsevol persona podrà degustar un dels productes estrella de la gastronomia de la Garriga maridat amb alguns dels millors vins i caves de tot el pais.

Escolta l'àudio de la notícia en aquest enllaç