Resuming podcast

14 de Juliol de 2016 a les 19:22

Isidre Catafal, Carles Nualart i La Perla apareixen al catàleg de productors artesans del Vallès Oriental

Compartir

Un total de 3 dels 60 productors artesans del Vallès Oriental són de la Garriga, en concret, Isidre Catafal amb la mongeta del ganxet, Carles Nualart amb l'oli d'oliva vera i la cansaladeria la Perla que elabora embotits com la botifarra. Per poder reconèixer els productors artesans que hi ha a tot el Vallès Oriental, el Consell Comarcal i la Xarxa Productes de la Terra de la Diputació de Barcelona han elaborat un catàleg que reuneix els productors del territori.

Un document en què s'hi poden veure els distintius de qualitat i els punts de venda de cada aliment, com és el cas d'Isidre Catafal que cultiva mongetes. "Des de fa anys plantem mongetes del ganxet, genoll de crist i del carai ecològiques als camps que tenim a tocar de Can Palau", explica Catafal. Una producció que a més és ecològica, ja que utilitza productes que no són nocius amb el medi ambient, per aquesta raó, la collita pot perillar pel fet de reduir el nombre de tractaments que es fan per combatre les plagues.

Les plantacions d'oliveres també predominen a la Garriga i una part d'aquests camps són del veí del municipi Carles Nualart que produeix oli d'oliva verge extra de la varietat vera, autòctona de la comarca, i la varietat Blanqueta. Carles Nualart detalla que "Les olives tots comencen a créixer, però haurem d'esperar al novembre per collir-les i portar-les al molí". D'altra banda, la cansaladeria la Perla ofereix una varietat d'embotits fets amb porc duroc, una raça que garanteix la qualitat del producte que està lliure d'al·lèrgens, conservants i additius. Yolanda Preseguer, propietària de la Perla, assegura que aparèixer al catàleg és "un reconeixemenrt a l'esforç".

Escolta l'àudio de la notícia al següent enllaç