Resuming podcast

14 de Març de 2025 a les 13:50

La Fira de la Botifarra es prepara per un cap de setmana ple d’activitats

Compartir

Tot just s’estan enllestint els preparatius pel tret de sortida de la dotzena edició de la Fira de la Botifarra, que omplirà els carrers dissabte i diumenge dels estands, activitats i l’olor de l’embotit per excel·lència de la Garriga. Enguany es torna a comptar amb una quarantena de paradistes i el ButiTast, l’espai gastronòmic, estarà gestionat pel Gremi d’Hostaleria del Vallès Oriental. Al mateix temps, també hi haurà la ButiAula, a l’antiga sala Andreu Dameson, on es faran tastos de productes diversos i activitats divulgatives al voltant de la botifarra, i el Buti Kids, una zona dedicada a les activitats infantils a la plaça Can Dachs. De fet, la fira va engegar motors dijous al vespre amb un acta inaugural on van estar presents cansaladers, productors quilòmetre 0 i representants polítics. L’alcaldessa, Meritxell Budó, va destacar la importància d’una cita com aquesta per la Garriga.

Entre el gran ventall d’activitats programades, els cansaladers oferiran part del seu producte en tastos i també ensenyaran el procés que s’ha de seguir per elaborar botifarra segons marquen els estàndards. I tampoc faltarà una de les activitats ja clàssiques, la cuita de botifarra. Una cita que tindrà lloc també amb ambientació musical a l’espai gastronòmic, on entre dissabte i diumenge hi haurà actuacions de grups locals i del territori com The Best Of. A la inauguració hi va estar present el vicepresident del Gremi de Carnissers Cansaladers Xarcuters de Barcelona i Comarques, Joan Bou, i el president del Consell Comarcal del Vallès Oriental, Emilio Cordero. El regidor de Promoció Econòmica, Alex Valiente, destaca la necessitat de posar en valor la marca col·lectiva Botifarra de la Garriga.

Entre les parades també cal destacar la presència destacada de l’Associació Agrària de la Garriga que tornarà a oferir un pack de supervivència amb productes elaborats pels membres de l’entitat al poble. Durant la presentació de dijous també es va aprofitar per acompanyar el piscolabis final amb un maridatge de vins de la DO Alella, el producte convidat del territori. La copropietària del celler Can Roda, Pepi Milà, explica part dels vins tastats.

Per facilitar que tothom pugui disposar de la programació, l’Ajuntament ha editat uns llibrets que es poden trobar a diferents equipaments municipals, a la fira i també al web firadelabotifarra.cat. La celebració de la fira comporta alguns canvis. Les parades del mercat setmanal de dissabte, situades al carrer Centre, Calàbria, plaça de l’Església i plaça de Can Dachs es traslladen al passeig dels Tilers, la plaça del Silenci i el carrer Nostra Senyora de la Salut. A més, l’Ajuntament recorda que les principals àrees recomanades per deixar-hi el cotxe són els aparcaments de la Sínia, les Roques, la Fournier i la zones d’estacionament de la pista número 1.