4 de Abril de 2022 a les 14:56
La Garriga va reunir durant el cap de setmana 17.382 persones en motiu de la desena Fira de la Botifarra. Una xifra que és lleugerament inferior respecte les poc més de 21.000 que van venir el 2020, però que demostra l’èxit d’una cita que segueix tenint una gran projecció. Un dels punts d’atenció durant la Fira va ser el tram del carrer Centre davant de la plaça de Can Dachs. La zona on es van situar les tres cansaladeries de la Garriga participants a la cita agroalimentària. La Perla, Can Torrents i la Moreneta van portar a la plaça tots els productes que tenen a la venda de manera habitual. Carmen Raya, de Can Torrents, Vanessa Huesa, de La Moreneta, i Yolanda Presseguer, de La Perla, valoren aquesta edició de la Fira de la Botifarra.
La segona de les protagonistes del cap de setmana va ser la padrina d’aquesta edició de la fira, la xef garriguenca del restaurant El Ferrer del Tall, de la Vilanova de Sau, Maria Nicolau. La botifadrina va participar en una conferència dissabte a la tarda on va destacar les principals característiques de la botifarra.
També cal destacar el gran nombre de persones que es van apropar fins l’espai gastronòmic, el Buti Tast. Durant el cap de setmana es van servir 2.600 plats i 1.000 tapes. I, a la plaça de Can Dachs, es van vendre 600 entrepans de botifarra. Entre els vint-i-cinc estands també hi havia productors locals com la cervesera garriguenca, Kom Beer, o l’Associació Agrària. L’alcaldessa de la Garriga, Dolors Castellà, va destacar el caràcter de fira agroalimentària de la cita i la necessitat de posar en valor el producte de proximitat
Dissabte es va passejar per les parades del centre de la Garriga el director General d’Empreses Agroalimentàries, Qualitat i Gastronomia de la Generalitat, Joan Gòdia. I diumenge, també convidada per l’Ajuntament de la Garriga, va fer un tast de botifarra del poble la consellera d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, Teresà Jordà. I, entre molts altres aspectes, va valorar molt positivament la creació de la marca col·lectiva Botifarra de la Garriga.
Diumenge al migdia es va donar per tancada la desena edició de la Fira de la Botifarra. Un any que ha servit per consolidar els canvis iniciats el 2020 i que s’ha tancat amb una bona afluència de visitants.