23 de Gener de 2024 a les 14:56
Després de setmanes d’especulacions i sense que hi hagués una confirmació al respecte, l’Administrador d’Infraestructures Ferroviàries (ADIF) ha confirmat que el primer tall de l’R3 per les obres de desdoblament conclourà el proper diumenge 4 de febrer. Un anunci que comportarà que els trens tornin a circular entre la Garriga i Parets, després que es suspengués la circulació el passat 12 d’octubre per començar les obres d’adequació per la construcció de la doble via. Uns treballs que s’han centrat sobretot a l’entorn de les estacions de la Garriga, les Franqueses, Granollers-Canovelles i Parets. En concret, s’aprofitarà per recuperar la circulació en diumenge, quan hi ha una menor afluència d’usuaris. Un anunci que des de l’Ajuntament es considera positiu, malgrat arriba tard respecte les previsions inicials que marcaven que, a partir del 15 de gener, havia de restablir-se el servei. Tot i així, l’alcaldessa, Meritxell Budó, lamenta que Adif no hagi tingut la deferència de comunicar-ho als ajuntaments amb antelació.
Amb la recuperació dels trens desapareixeran els serveis d’autobús entre les estacions de Parets i Centelles, que feien parada a la Garriga. I els autobusos directes entre la Sínia i Barcelona, a primera hora del matí, i de tornada per la tarda, amb l’estació de la Sagrera-Meridiana. De fet, durant aquests dies els operaris d’ADIF treballen a contrarellotge per col·locar les noves vies i la catenària, i està previst que es facin proves de circulació amb trens. Pel que fa als usuaris de la línia, des l’associació Perquè no ens fotin el tren, una de les seves integrants, Carme Melcion, celebra l’anunci i espera que l’experiència d’aquests mesos serveixi per avançar-se al segon tall de l’R3, encara sense data, que haurà de portar-se a terme a partir del proper estiu.
Durant els últims mesos s’ha aprofitat per construir passos inferiors, com és el cas del pont del Roure i el del Torrent de la Cova a la Garriga -així com fer el pas entre andanes que encara no serà accessible-, i en especial s’ha actuat a l’estació allargant l’andana fins els 210 metres de llargada. Mentre que s’ha preparat l’entorn on anirà la nova via morta on podran finalitzar el seu trajecte els combois, amb la desaparició d’un tram de la muntanyeta, a tocar de la Fournier. I, durant els propers mesos, continuaran les obres sempre que siguin compatibles amb la circulació de trens. Un conjunt d’actuacions, finançades amb fons europeus, que tenen un cost total de 155 milions d’euros.
Clica aquest enllaç per sentir la notícia
Foto / Bernat Bonnin