Resuming podcast

5 de Març de 2018 a les 14:53

La Garriga s'omple de visitants durant la setena edició de la Fira de la Botifarra

Compartir

Persones vingudes de tota la demarcació de Barcelona van gaudir, durant dissabte i diumenge, dels plats a l’espai de restauració, mentre que també van comprar embotit i d’altres productes als estands situats pel centre del poble en motiu de la setena edició de la Fira de la Botifarra. L’aroma de l’embotit fet a la brasa va omplir el centre de la Garriga durant les jornades que han servit per promocionar el producte local més característic.

Després de la inauguració de divendres, a càrrec de l’humorista Xavi Cazorla que va reunir una cinquantena de persones a la carpa central, l’activitat es va centrar el cap de setmana al voltant dels diferents estands. A l’espera d’analitzar la fira, i també fer-ne balanç entre comerciants, restauradors, cansaladers i Ajuntament, les primeres sensacions són força positives. De fet, es van comptabilitzar 11.000 tiquets venuts, es van servir 3.500 platillos i també es van vendre 1.300 entrepans. "Hem aconseguit consolidar la Fira de la Botifarra i és un referent arreu de les comarques del país. El nostre objectiu és que tot el poble es faci seva la Fira", explica Jordi Pubill, regidor de Promoció Econòmica.

Per segon any, es va celebrar una calderada termal de botifarra dissabte a la tarda que va fer les delícies de la gent. Tampoc van faltar les corrandes de la botifarra de la Societat Coral l’Aliança. Un dels punts on es van concentrar un major nombre de persones va ser l’espai gastronòmic i també pels voltants, on aquest any es van situar per primera vegada les cansaladeries locals. Els restaurants i càterings no van parar de servir racions i les cansaladeries van exhaurir existències diumenge al migdia. L’alcaldessa, Meritxell Budó, també va mostrar la seva satisfacció i va agrair l’esforç dels comerços i restaurants presents a la Fira.

La Garriga va ser punt de trobada de gent vinguda de molts indrets del país. Molta gent va aprofitar el cap de setmana per arribar-se fins el municipi per comprar a la cinquantena d’estands, degustar tastets de botifarra i també menjar alguns dels plats dels diferents restauradors. En especial, cal destacar les cues que es van formar al voltant de la carpa central dissabte i diumenge per poder degustar les diferents creacions culinàries.

Després d’un cap de setmana de molta activitat, la Garriga reprèn la normalitat un cop passada la setena edició de la Fira de la Botifarra que va portar moltes persones al municipi dissabte i diumenge al matí.

Escolta l'àudio de la notícia en aquest enllaç