Resuming podcast

3 de Maig de 2022 a les 14:19

La reconstrucció en 3D de 'La Garriga 1716' obre la porta a noves aplicacions turístiques

Compartir

Saber quin era l’aspecte de la Garriga l’any 1716 és la hipòtesi que han mirat de resoldre l’equip que ha tirat endavant el projecte La Garriga 1716 que ha coordinat l’àrea de Patrimoni de l’Ajuntament durant els últims anys. En concret, s’ha realitzat una investigació a partir del cadastre de la Garriga, que la monarquia borbònica va encarregar fer després de la Guerra de Successió. Un document que ara s’ha pogut utilitzar per disposar d’una radiografia molt exacta sobre com era el centre del municipi fa més de tres segles. L’equip format per l’historiador, Jordi Llimargas, i l’expert en reproducció en 3D, Josep Ramon Casals, amb el suport del tècnic de Patrimoni de la Garriga, Enric Costa, ha estat el responsable d’un treball que ha permès crear una imatge digital del poble. Josep Ramon Casals explica com ha estat el resultat final.

 

La persona que tenia un gran coneixement del cadastre de 1716 era l’historiador local, Jordi Llimargas, que anys enrere ja havia pogut investigar sobre tota la documentació i li ha permès treballar amb un millor marge de temps. De fet, la seva explicació i radiografia històrica ha permès reconèixer els diferents carrers, detalls arquitectònics i la separació i fesomia dels carrers per poder fer tota la reproducció en 3D. Llimargas també destaca el resultat final de tot el projecte.

 

La platea del Patronat va reunir un nombre important de persones que es van interessar per la presentació de La Garriga 1716. Un acte que va comptar amb el format audiovisual com a còmplice, que genera un gran interès per part del públic. Una recerca que no quedarà en paper mullat. Des del consistori l’objectiu passa per poder disposar de tot aquest treball per poder ampliar els materials turístics de la Garriga de cara el futur.Aquelles persones que vulguin consultar tota la informació del projecte poden recuperar part de les imatges accedint a les xarxes socials de l’Ajuntament que, durant els últims mesos, han anat publicat fotografies digitals i vídeos de la fesomia del poble de fa tres segles.

Clica aquest enllaç per escoltar la notícia