20 de Octubre de 2020 a les 15:39
Els bars i restaurants de la Garriga van tancar les seves portes divendres un cop van entrar en vigor les mesures de la Generalitat per tal de reduir el nombre de contagis per la Covid-19. Una situació que ha provocat el malestar del sector ja que, en aquest cas, és l’únic que s’ha vist obligat a tancar i només se li ha donat la possibilitat d’oferir el servei de menjar per emportar. Davant d’aquesta panorama, aprofitant una reunió que tenia lloc aquest matí, una vintena de propietaris de bars i restaurants s’han afegit a la trobada per parlar amb l’alcaldessa, Dolors Castellà, i la regidora de Promoció Econòmica, Txell Catalan, per demanar-los un cop de mà. Pere López, del bar l’Illot, i Miguel Ángel Guerrero, cuiner del restaurant la Garrafa, expliquen l’origen de la reunió i com veuen la situació actualment.
El sector es defensa dient que, des de la fi del confinament, s’han seguit totes les mesures i protocols per evitar un creixement dels contagis per la malaltia. Per aquesta raó, consideren que responsabilitzar l’hostaleria com un dels principals focus de l’increment de casos de la Covid-19 és erroni. A aquest problema cal afegir-hi que ja es ve de tres mesos de tancament forçat que han portat al límit a una part important dels negocis, que s’arrisquen a baixar la persiana de manera definitiva. També valoren la situació actual del sector Fernando Espinar del bar Criteri i Susana Romero de la granja i cafeteria el Trèvol.
A l’espera que hi hagi algun pas per part de l’Ajuntament per ajudar i donar un cop de mà a la restauració, cal recordar que una bona part dels bars i restaurants de la Garriga segueixen oferint menjar per emportar. Qualsevol persona pot consultar-ho accedint a les xarxes socials dels diferents establiments, on s’informa de l’oferta gastronòmica i els horaris d’obertura i atenció al client.
Escolta l'àudio de la notícia clicant aquest enllaç
Fotografia / Ramon Ferrandis