Resuming podcast

20 de Febrer de 2017 a les 14:59

La sisena edició de la Fira de la Botifarra de la Garriga arriba carregada de novetats

Compartir

Del 3 al 5 de març els carrers de la Garriga es convertiran en l'epicentre del país pel que fa a l'elaboració de botifarra amb la VI Fira de l'embotit per excel·lència del municipi. Una activitat que va néixer el 2012 amb l'objectiu de promocionar la Garriga i esdevenir un referent del sector cultural i gastronòmic.

Les places de l'Església i Can Dachs reuniran bona part de les activitats durant dissabte i diumenge. L'espai gastronòmic, amb una carpa, es tornarà a situar davant de l'Ajuntament amb uns 8 restauradors locals que oferiran els seus plats amb botifarra, mentre que als carrers Centre i Banys hi haurà parades de productors vinguts d'arreu del país. A més, a la plaça de Can Dachs es situaran les parades de les diferents cansaladeries i xarcuteries de la Garriga.

"Entre les activitats que hem programat destaquem dues novetats importants: Una calderada de botifarra amb aigua termal dissabte al matí i diumenge una passejada matinal a càrrec del Centre Excursionista Garriguenc" explica Jordi Pubill, regidor de Promoció econòmica de la Garriga. Entre la resta d'activitats durant el cap de setmana destaquen tastets de botifarra, tallers perquè tothom aprengui a elaborar l'embotit, cantades a càrrec de la coral l'Aliança i visites guiades a alguns dels diferents espais patrimonials de la Garriga com la Doma.

Tot plegat es fa amb l'objectiu de superar la xifra de 14.000 persones que es va registrar el 2016 o com a mínim mantenir-la. La inauguració oficial de la VI edició de la Fira de la Botifarra serà el proper 3 de març i coincidirà amb la inaguració de les I Jornades Gastronòmiques de la Garriga, que duraran del 3 al 31 de març.

Escolta l'àudio de la notícia en aquest enllaç