Resuming podcast

20 de Març de 2019 a les 16:08

L'alimentació local és la protagonista del nou itinerari guiat de la Garriga

Compartir

L'àrea de Patrimoni de l'Ajuntament de la Garriga posa en marxa un nou itinerari cultural centrat en l'evolució de l'alimentació del municipi. Es tracta d'una nova ruta que porta com a títol "els camins del menjar. La transformació de la Garriga a través de l’alimentació" i que neix arrel del llibre publicat fa poc més d'un any La Garriga, una història entre fogons. Receptes que parlen d’un poble de l’antropòloga en alimentació, Marta Ruiz. Ella mateixa explica en què consisteix aquest nou itinerari i com sorgeix tot plegat.

Es tracta d'un itinerari que tot just s'ha presentat als mitjans de comunicació aquesta mateixa setmana i que pretén posar en valor el comerç i el producte local i de proximitat. Ruiz assegura que gràcies als testimonis i la documentació aconseguida per fer el llibre han pogut veure que l'alimentació dels garriguencs ha canviat molt amb el pas dels anys. Són moltes les petites botigues que van haver de tancar i, actualment, la gent fa un altre tipus de consum.

La cansaladeria Maria Oliveras, la Vienesa o el rebost del Pou Calent són alguns dels establiments que es visitaran amb aquest itinerari que tindrà una durada aproximada de dues hores. Tot i que el Centre de Visitants no començarà a oferir aquesta nova ruta guiada fins el mes de juny, el proper dimecres 27 de març, a les 5 de la tarda, es presentarà l'itinerari a tots els garriguencs interessats en fer-lo.

Escolta l'àudio de la notícia al següent enllaç