Resuming podcast

27 de Maig de 2022 a les 14:38

L’associació Agromosaic participa a la renovada Fira de l’Ascensió de Granollers

Compartir

L’economia verda i circular són el tema central de la clàssica Fira de l’Ascensió de Granollers que celebra la seva setantena edició i que es torna a organitzar després de 2 anys d’absència per la pandèmia. Es tracta d’un any especial, ja que s’aposta per una renovació important ja que el principal pol d’atracció està centrat en un sector de present i futur. Per aquesta raó, el lema és ‘De la tradició a la transició’. Uns canvis que es fan evidents amb la tradicional fira multisectorial del Parc Firal, on s’ha instal·lat la Fira de l'Economia Verda i Circular. L’espai s’ha dividit en diferents zones i compta amb prop d’un centenar d’activitats i expositors. De fet, es deixa enrere el caràcter multisectorial i la fira s’està centrant en la nova temàtica, ja que una bona part dels expositors es dediquen al sector. Per tant, es tracta de la seva primera participació a l’Ascensió. I, entre els diferents estands, destaca la presència d’una entitat amb segell garriguenc, Agromosaic. Una associació que té per objectiu agrupar empreses productores i elaboradores agroecològiques de la comarca del Vallès Oriental  La presidenta d’Agromosaic i una de les propietàries de la masia de Can Sunyer a la Garriga, Jerusa Chaparro, apunta la idoneïtat que l’entitat participi aquest any a la Fira de l’Ascensió.

 

Agromosaic es caracteritza per comptar amb productors que posen en valor la qualitat del seu producte i per les bones pràctiques de la seva elaboració. I un dels seus objectius passa per crear una marca comarcal que acabi esdevenint un distintiu o segell de qualitat i d’identitat d’origen. El canvi de model de l’Ascensió s’ha fet evident els últims dies. Precisament, entre dimecres i dijous s’han portat a terme a Granollers les primeres Jornades Tècniques d'Economia Verda i Circular. A més de muntar una parada al parc firal, Agromosaic organitza una píndola formativa. Una sessió que vol abordar les alternatives per promoure el compostatge a les finques agrícoles. Una sessió que es porta a terme divendres a l’espai del Fórum de l’Ascensió.

Al marge dels tres pavellons d'economia verda i circular, l’Ascensió també compta aquest any amb L'espai gastronòmic que es troba al pavelló Menjar bé, on hi ha food trucks i música. També hi ha mostres pedagògiques com Valors de pagès, sensibilització sobre el malbaratament dels aliments o una mostra comercial dels productors de Palou i de la Xarxa de Productes de la Terra de la Diputació de Barcelona i el Consell Comarcal del Vallès Oriental. I també hi ha per diferents punts de la ciutat activitats que volen vincular la cultura popular i la societat civil amb la setantena edició de la fira.

Clica aquest enllaç per escoltar la notícia