15 de Abril de 2025 a les 12:55
Les escoles Tagamanent, Giroi i Pinetons faran en poc temps un pas endavant important per reduir les emissions de CO2 amb la instal·lació de plaques fotovoltaiques a les seves cobertes. En concret, es tracta de tres projectes finançats gràcies a una subvenció de la Diputació de Barcelona del programa Renovables 2030, per un import de tres-cents cinquanta-dos mil euros. Actualment ja s’ha completat la instal·lació a les escoles Giroi i Tagamanent, i, en breu, es preveu que també s’instal·lin a l’escola Pinetons. Tant el Giroi com els Pinetons s’espera que es tingui una potència de cent kilowatts, mentre que al Tagamanent la instal·lació podrà generar fins a seixanta-cinc kilowatts de potència. Amb aquest projecte es generarà energia neta que serà un pas endavant més per convertir les instal·lacions municipals en autosuficients. L’alcaldessa, Meritxell Budó, explica més detalls del projecte d’instal·lació de plaques fotovoltaiques a les escoles de la Garriga.
El projecte emmarcat en el programa Renovable 2030 s’ha pogut dur a terme gràcies a una subvenció de més d’un milió quatre-cents mil euros per part de la Diputació. La part més important dels diners, al voltant d’un milió cent mil euros, serviran per renovar bona part de l’enllumenat públic de la Garriga, amb la instal·lació de llums leds que tenen una despesa energètica molt més baixa. El cost de la instal·lació de les plaques fotovoltaiques als centres educatius de la Garriga es finançarà en bona part amb la aportacions per part de la Diputació, malgrat l’Ajuntament també hi destina una partida de trenta-mil euros. L’alcaldessa dona més detalls del finançament dels projectes.
Les obres a l’escola Giroi i Tagamanent ja s’han enllestit fa pocs dies, mentre que es preveu que la instal·lació de plaques a l’escola els Pinetons es dugui a terme el tercer trimestre del 2025. L’objectiu és generar energia elèctrica sostenible, que repercuteixi en un estalvi tant econòmic com d’emissions contaminants. Així, es calcula que aquestes tres instal·lacions suposaran un estalvi d’unes 100 tones de CO2.