Resuming podcast

23 de Juny de 2020 a les 13:37

Les pastisseries de la Garriga auguren un bon Sant Joan per la fi del desconfinament i les ganes de celebració dels veïns

Compartir

Les pastisseries de la Garriga auguren un bon Sant Joan per la fi del desconfinament i les ganes de celebració dels veïns. Creuen que la limitació de revetlles amb grans aforaments farà que les celebracions siguin més familiars i que apostin per la qualitat de les pastisseries artesanes abans que per les coques industrials. Enric Prats, del Forn dels Banys, preveu, fins i tot, vendre més coques de Sant Joan que l’any passat, perquè enguany la revetlla cau entre setmana i la majoria de garriguencs la celebraran al municipi.

Al Forn dels Banys calculen que acabaran fent més de 500 coques de Sant Joan, entre les de de full i les de brioix. Els preus de cada coca han pujat respecte l’any passat per culpa del preu del pinyó, que ha augmentat, segons denuncia Enric Prats, espectacularment. Per la seva banda, Xavier Baucells, de la pastisseria la Vienesa, també creu que molta gent celebrarà la revetlla a casa i comprarà coca. Per això espera que les vendes siguin molt similars a les d’ara fa un any, és a dir, per sobre de les 600 coques de full i de brioix amb fruita, pinyons o llardons, o dos d’aquests productes alhora. Baucells apunta que mantindran el preu de les coques tot i el nou augment del preu dels pinyons.

El Gremi de Pastissers preveu que es produirà un lleu increment de vendes, d'entre un 1 i un 3 per cent, i espera superar les 1,8 milions d'unitats venudes a tot Catalunya l'any passat. Des del Gremi també deixen clar que totes les pastisseries aplicaran els protocols de seguretat, tant en la producció de les coques com en la seva venda, evitant les cues a l'interior dels establiments i garantint la distància de seguretat.

Escolta l'àudio de la notícia clicant aquest enllaç