10 de Abril de 2024 a les 18:16
Les sessions de l’Aula de la Universitat a l’Abast acostumen a comptar amb un conferenciant cada setmana, però el passat dimarts van ser un seguit de persones les que van organitzar l’activitat. I no va ser una xerrada ordinària, en aquesta ocasió es va aprofitar l’espai de formació de la Fundació Universitària Martí l’Humà per fer una simulació del sistema de funcionament de la política Suïssa. Amb el suport de la secció local de l’Assemblea Nacional Catalana, un grup de ciutadans de la confederació helvètica, que viuen a Catalunya, van organitzar la sessió titulada ‘La democràcia directa a Suïssa. Un model inspirador per a Catalunya’. Una activitat que va servir per explicar com és el sistema polític del país, i en segon lloc, es va fer una simulació d’un referèndum convocat per iniciativa popular. Un dels organitzadors de l’activitat, Partrick Renau, repassar detalls de la sessió, que ja han fet a altres llocs del país.
La primera part de la conferència va tenir un component més teòric, mentre que la segona part va ser més distesa i tothom es va poder posicionar respecte dues preguntes que es van votar com si es tractés d’un referèndum obert a tota la ciutadania, com passa a Suïssa, que sempre té l’última paraula per davant del parlament i el govern. El secretari de l’ANC de la Garriga, Oriol Ros, i el director de la Fundació Universitària Martí l’Humà, Jordi Salayet, posen en valor l’experiència viscuda.
Les conferències de l’Aula de la Universitat a l’Abast tenen lloc tots els dimarts a dos quarts de set de la tarda. La propera sessió del 18 d’abril comptarà amb la jardinera i tècnica urbanística, Mireia Teixidó, que abordarà el funcionament dels jardins de baixos requeriments hídrics.