Resuming podcast

9 de Març de 2020 a les 14:52

Més de 20.000 persones visiten la Garriga durant la Fira de la Botifarra

Compartir

La botifarra va ser la protagonista a la Garriga durant tot el dissabte i diumenge. La Fira de la Botifarra va tornar a omplir els carrers del municipi de curiosos disposats a degustar l’embotit estrella de la gastronomia local i també gaudir de les diferents activitats programades. En total, segons dades de l’Ajuntament, més de 20.000 persones es van passejar durant el cap de setmana per la Garriga.

Una Fira que enguany canviava de format i es feia una aposta per posar en valor els productes de proximitat. Per aquesta raó, la selecció dels estands, la programació d’activitats i els diferents espais de la cita gastronòmica tenien un objectiu i un rerefons. La regidora de Promoció Econòmica, Txell Catalan, explica el nou format de Fira que servirà de base de cara els propers anys.

Enguany la Fira comptava amb 5 espais diferenciats. El Buti Tast, l’espai gastronòmic que es va encarregar de gestionar l’associació Projecte Mexcla’t, els Buti Tallers, un espai destinat a activitats; el Buti Kids, la zona on s’han ofert activitats infantils; la Buti Aula, a Can Raspall, on es van portar a terme xerrades, tastos i maridatge; i, en darrer lloc, l’espai firal amb els estands d’aquest 2020.

Entre les parades cal destacar la presència de les cansaladeries locals, també dels diferents productors locals de l’Associació Agrària de la Garriga, a més de la Xarxa Productes de la Terra del Vallès Oriental. Una altra de les novetats va ser un espai reservat per la primera Mostra de formatges artesans de la comarca. Un dels moments àlgids de la fira va ser dissabte al migdia amb la inauguració oficial de la cita gastronòmica. En aquesta ocasió van estar presents a la Garriga el president del Gremi Carn, Pròsper Puig, i també el Director General d’Alimentació, Qualitat i Industries Agroalimentàries de la Generalitat, Carmel Mòdol.

La Fira va comptar amb la presència de tres cansaladeries locals: la Perla, la Moreneta i Can Torrents. Ha viscut uns últims dies de molta feina que van culminar el cap de setmana. Des de Can Torrents, Carmen Raya, de la Moreneta, Àngels Torres, i de la Perla, Yolanda Presseguer, valoren aquesta edició de la Fira de la Botifarra.

També cal destacar el gran nombre de persones que es van apropar fins l’espai gastronòmic, el Buti Tast, on durant el cap de setmana es van servir 5.110 platets. També es van fer 112 esmorzar de forquilla diumenge, i es van servir 530 entrepans de botifarra. De fet, la facturació a l’espai gastronòmic va ser superior als 22.000 euros.

Una de les novetats importants de la fira, la Buti Aula a Can Raspall, va tenir una bona rebuda. Malgrat començar amb una afluència de gent discreta, les degustacions, tastos i maridatges van reunir entre 15 i 30 persones.
Els més petits també van disposar d el Buti Kids. En especial cal destacar la cúpula Gustum. Un espai audiovisual on els infants i les seves famílies van poder veure un audiovisual en una pantalla de 360º. Una activitats on s’hi van apropar unes 580 persones durant tot el cap de setmana. Després d’un cap de setmana de molta activitat, la Garriga reprèn la normalitat un cop passada una Fira de la Botifarra que va portar desenes de persones al municipi dissabte i diumenge al matí.

Escolta l'àudio de la noticia clicant aquest enllaç