11 de Març de 2019 a les 14:53
A l'espera d'analitzar la fira, i també fer-ne balanç entre comerciants, restauradors, cansaladers i l'Ajuntament, la valoració d'aquesta edició torna a ser positiva, vist el volum de gent que va omplir el centre del municipi els dos dies. Un activitat consolidada després de vuit anys que serveix per situar al mapa la Garriga i la seva botifarra. Un dels moments que es va concentrar més gent pel centre de la Garriga va ser dissabte al matí, a les 12 del migdia, durant la inauguració de la Fira. Una edició durant la qual es va comptar amb la participació de la cuinera vallesana i xef del restaurant Semproniana, Ada Parellada, que va fer un showcooking a la plaça de l'Església creant 3 tapes amb botifarra. Una de les creacions va ser la tapa solidària que es va vendre a la carpa de la bombolla dels sabors. Els beneficis es destinaran a Càritas. Parellada es va mostrar molt contenta de ser a la Garriga, un lloc que coneix de prop pels seus orígens granollerins. En concret, va destacar la necessitat de posar en valor la producció artesanal de botifarra de les cansaladeries locals.
Els estands dels restauradors i cansaladers de la Garriga van ser els dos punts on es van reunir més persones per degustar i comprar botifarra. Cal destacar que, a les hores centrals del dia, i a mitja tarda, és quan la feina va ser més intensa i les cansaladeries necessitaven moltes mans per poder fer front a la gran oferta de clients que s'apropaven a les seves paradetes. Així van viure la jornada l'Àngels de La Moreneta, la Yolanda de la Perla i la Carmen de Can Torrents.
La Garriga va ser punt de trobada de gent vinguda de molts llocs del país. Una sortida durant el cap de setmana que va servir per comprar a la cinquantena d'estands i per gaudir de les visites guiades organitzades pel Centre de Visitants. Després d'un cap de setmana de molta activitat, la Garriga reprèn la normalitat un cop passada una Fira de la Botifarra que va portar moltes persones al municipi dissabte i diumenge al matí.