Resuming podcast

14 de Febrer de 2020 a les 14:47

Premien el Farcit de Carnaval de la cansaladera Yolanda Presseguer

Compartir

La mestra artesana carnissera de la Garriga, Yolanda Presseguer, va rebre dijous al vespre un dels primers premis del 5è concurs de Botifarra d’Ou. Un certamen organitzat pel Gremi de Cansaladers i Carnissers de Barcelona i comarques que vol posar en valor la feina dels elaboradors del territori. Durant els últims anys només hi havia una única categoria al certamen per la millor botifarra d’ou artesana, però enguany s’ha incorporat una nova modalitat: la millor botifarra d’ou singular artesanal preparant l’anomenat Farcit de Carnaval.

La propietària de la carnissera i cansaladeria la Perla, Yolanda Presseguer, va voler provar sort en la nova categoria i, el passat dijous, el jurat va reconèixer el seu Farcit de Carnaval amb el primer premi. Un guardó que ha rebut amb gran satisfacció.

Presseguer, que té un gran interès en recuperar embotits que pateixen el risc de deixar d’elaborar-se, va optar per participar a la nova modalitat del concurs del gremi. El Farcit de Carnaval és un embotit tradicional del Pallars, tot i que també s’elaborava a la Ribagorça i les zones de muntanya properes a la Seu d’Urgell i el Solsonès. S’elabora durant les setmanes prèvies al Carnaval amb ingredients provinents de la matança del porc que ja estan en procés de curació al rebost. Presseguer explica més detalls d’aquest embotit.

Durant els propers dies qualsevol persona podrà trobar a cansaladeria i canisseria la Perla el Farcit de Carnaval ja que, aquesta setmana i a partir de dilluns, n’elaboraran més coincidint amb la festivitat. Al mateix temps, tenen previst elaborar-ne més a principis de març perquè tothom en pugui tastar i comprar a la novena edició de la Fira de la Botifarra.

Escolta l'àudio de la noticia clicant aquest enllaç