Resuming podcast

29 de Juny de 2016 a les 12:17

Yolanda Preseguer, de la cansaladeria la Perla, rep el diploma de mestra artesana

Compartir

El departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat ha fet públic aquest mes de juny el llistat de mestres artesans alimentaris del 2016. Un reconeixement que enguany ha recaigut a mans de la mestra carnissera de la Garriga, Yolanda Preseguer, propietària de la cansaladeria la Perla. Un diploma que ha rebut amb gran satisfacció després d'haver presentat les seves credencials al gremi de cansaladers i xarcuters. Preseguer assegura que "és un privilegi rebre aquest reconeixement per la botiga i a nivell personal".

Per poder aconseguir el reconeixement cal tenir quinze anys d'experiència a l'ofici, tenir el carnet d'artesà i s'ha de presentar un dossier amb un seguit de requisits que demostrin l'experiència i la vàlua com a carnisser, forner, pastisser o xurrer. Uns passos que la propietària de la Perla ha aconseguit superar i s'ha convertit en la primera xarcutera del municipi en disposar d'aquest distintiu. "Ja tenim una diferenciació perquè tenim una àmplia gama de productes. Cada dues setmanes intentem variar en botifarres i treure un parell de productes nous cada any", detalla Preseguer.

Un reconeixement que cada any atorga la Generalitat i que enguany s'ha entregat a un total de 30 persones d'acord amb les propostes presentades i amb l'informe favorable de la Comissió. En concret, es tracta de deu carnissers cansaladers xarcuters, tretze forners, cinc pastissers i dos xurrers.

Escolta l'àudio de la notícia en aquest enllaç